Poturili lažna dokumenta Narodnoj banci da se domognu novca, al' im policija poremetila planove

Autor: Tanjug

Hronika

21.02.2019

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupajući po krivičnoj prijavi Narodne banke Srbije, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je u saradnji sa beogradskom policijom uhapsilo A. M. i J. M. zbog sumnje da su pokušali da pribave protivpravnu imovinsku korist uz lažnu dokumentaciju.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Lumen roma

Sumnja se da su A.M. i J.M. 11. februara predajom falsifikovane dokumentacije Narodnoj banci Srbije pokušali da pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više stotina hiljada evra.

U tome su sprečeni zahvaljujući multisektorskoj saradnji i efikasnom delovanju ovog tužilaštva, policije kao i Narodne banke Srbije, koja je odmah prijavila ovaj događaj, saopšteno je iz tužilaštva.


Okrivljenima je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova u kom periodu će biti saslušani, nakon čega će biti doneta dalja odluka o postupanju.

Na teret im se stavlja krivično delo prevara u pokušaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading