Ogromna tuga zbog smrti Šabana Šaulića, Kum Boban: Pre smrti rekao mi je da želi samo da vidi decu

Autor: Zorica S. Radulović

Hronika

19.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boban Stojanović Bobi, kum Šabana Šaulića, koji je sa njim bio u kolima u trenutku teškog udesa, opisao je za Srpski telegraf stravične detalje nesreće i otkrio da je poslednje što je čuo od kralja narodne muzike bilo da samo želi da vidi decu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Šaban Šaulić sa kumom Slobodanom Stojanovićem

Sa Stojanovićem, koji se oporavlja u bolnici, razgovarali smo neposredno pre odlaska na preglede. Vidno uznemirenim glasom prisetio se poslednjih sati provedenih sa folk legendom:

- U četiri ujutru smo došli u hotel posle nastupa u klubu "Farinda". Bio je čudan, nervozan. Rekao mi je bez nekog vidljivog razloga: "Kume, samo da stignemo na taj avion i da dođem kući, samo da vidim decu".

Kako kaže naš sagovornik, Šaulić je nekoliko puta tokom večeri ponovio da nikako ne smeju da zakasne na let.

 

 

- Govorio je: "Nemoj slučajno da zaspimo, probudi me u 6.15". Ja sam i navio sat na 6.15. Meni je zvonio alarm, a on je već bio ispred vrata moje sobe i lupao. Otvorio sam i video da je spreman, čini mi se da nije ni spavao. Pitao sam ga: "Kume, gde žurimo, imamo tri sata do leta", a on mi je odgovorio: "Žurim kući, svojoj deci, kasnimo". Nisam hteo da se raspravljam sa njim, pa sam oćutao.

Posle nastupa mi je nekoliko puta ponovio da nikako ne smemo da zakasnimo na let

Stojanović nam priča i šta se događalo u kolima na kobnom poslednjem putovanju Šabana Šaulića:

 

 

- U automobilu nije puno pričao. Rekao nam je samo da mu je žao naših ljudi koji ceo život crnče u tuđoj zemlji zbog penzije. Uglavnom je gledao kroz prozor. Odjednom smo naišli na suženje puta i tada smo usporili. U trenutku nesreće, koja se odmah potom dogodila, smo svi ćutali, čuo se samo stravičan udar - sa knedlom u grlu priča Šabanov kum.

RepublikaFoto: www.westfalen-blatt.de

U kolima nije mnogo pričao. U jednom trenutku smo naišli na suženje na putu, usporili smo i samo se začuo strašan tresak

- Probudio sam se u ambulantnim kolima. Prvo sam pitao gde je Šapke, tako sam ga zvao. Rekli su mi da je on prevezen u drugu bolnicu i da ne brinem sada, da će sve učiniti da mi ukažu pomoć. U tom trenutku se ničeg nisam sećao osim krvi, koja je bila svuda po kolima. Nakon nekoliko trenutaka zvonio mi je telefon. To je bila Goca, zvala je više puta, bila je uporna, ali joj se nisam javio odmah, nisam znao ni šta da joj kažem. Tek u bolnici sam skupio snage da se javim i kažem joj da smo imali udes i da ne znam ništa o Šabanovom stanju - kroz suze završava ispovest kum legendarnog pevača.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Profesor Saobraćajnog: Aorta često pukne kod takvih sudara

U nesreći u kojoj je nastradao Šaban Šaulić, od trojice saputnika u seat ibici jedini je preživeo pevačev kum Slobodan Stojadinović. Njemu je polomljeno šest rebara, pukao mu je vratni pršljen i oštećena je arterija, ali je van životne opasnosti. S obzirom na to da je do tragedije došlo kada je mazda naletela na seat otpozadi, postavlja se pitanje kako je moguće da je najbolje prošao Stojadinović iako je bio na zadnjem sedištu. Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić objašnjava da to zavisi od više faktora.

- Da je mazda udarila baš u mesto gde je taj čovek sedeo, teško da bi rasplet bio ovakav. Takođe, mnogo zavisi i od toga kako je sedeo jer, ukoliko niste naslonjeni na sedište, pri udarcu telo po inerciji kreće unazad. Ako ste naslonjeni, nema tolikog trzaja ka nazad. Čuo sam i da je Šaban zapravo umro zbog pucanja aorte, a kod takvih sudara, prilikom cimanja unazad, često do toga dolazi - navodi Vujanić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading