NEMAJU 15.000 EVRA DA PLATE LEČENJE: Porodica iz Sopota povređena u eksploziji u Grčkoj suočena sa novim problemom

Autor: Blic.rs

Hronika

14.08.2017

15:16 >> 15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Davidović iz Sopota, čija su tri člana teže povređena prilikom eksplozije plinske boce tokom kampovanja na Sitoniji, sada se našla pred novim problemom - nemaju novca da plate troškove lečenja u solunskoj bolnici.

RepublikaFoto: Facebook.com/Omorfa Taxidia
Državljani Srbije teško povređeni u eksploziji plinske boce u Grčkoj

Šestočlana porodica Davidović nalazila se u kampu na grčkoj plaži Kavuorotripes, a od eksplozije plinske boce, 29. jula, teže su povređena tri člana - Milan, njegova supruga Lidija i sin Miloš.

Ostalo troje dece porodice Davidović je prošlo bez povreda i oni su u međuvremenu vraćeni u Srbiju.

Oni su helikopterom hitno prebačeni u bolnicu u Solunu, ali njihova drama nije završena.

Uz sve nedaće koje su ih zadesile. nemaju novca za usluge lečenja, pa nakon pružene prve pomoći moraju da se vrate u Srbiju gde će nastaviti lečenje, vest je koja se prenosi društvenim mrežama.

Oni bi ovih dana trebalo da budu otpušteni iz bolnice, ali pre toga moraju da plate troškove lečenja koji iznose čak 15.000 evra za 20 dana, koliko su njih troje proveli u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Po svemu sudeći, ova porodica nije imala plaćeno putno zdravstveno osiguranje, koje bi im pokrilo troškove lečenja.

Iako to predstavlja dodatni trošak, neuporedivo je manji nego kada se dogodi ovako nešto. Primera radi, individualno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva 15.000 evra za 10 noći košta oko 900 dinara, porodica sa jednim detetom platiće od 1.900, a sa dvoje od 2.200 dinara...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading