Slučaj u Borči pred razrešenjem, Jeleninog ubicu hapse za sedam dana

Autor:

Hronika

14.12.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Jović (46), zamenik načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte Policijske uprave Beograd, koji je uhapšen zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja, kako se sumnja, opstruirao je istrage u slučajevima teških zločina na kojima je radio. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, Jović je zbog funkcije na kojoj je bio znao dosta o najbrutalnijim likvidacijama u Beogradu, a radio je i na slučaju ubistva pevačice "Granda" Jelene Marjanović, koje još nije rasvetljeno.

RepublikaFoto: youtube.com/RIJALITI KANAL
Pokojna Jelena Marjanović

Nema dokaza

Advokat Nebojša Milosavljević smatra da je neophodno da dođe do smene u vrhu policije kako bi konačno bilo utvrđeno ko je i zbog čega ubio pevačicu. On smatra da je slučaj pred rasvetljavanjem i da očekuje da će napadač biti uhapšen u roku od sedam dana.

- U policiju moraju da dođu novi ljudi koji imaju pozitivne biografije, koji su stručni u svom poslu, a onda da se nerešeni slučajevi izvade iz fioka. Očigledno je neko opstruisao istragu u vezi s ubistvom Jelene Marjanović, jer je nelogično da tri godine od zločina policija i dalje tapka u mestu - kaže Milosavljević za Srpski telegraf.

Jović: Smeštaju mi

Dejan Jović je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivicu tvrdeći da mu neko smešta iz osvete zbog nekih hapšenja.

- Ja sam nagrađivani policajac i sramota me je što sam se našao u ovoj situaciji. Postoji određena pozadina u vezi s mojim hapšenjem, ali sad ne bih govorio o tome - navodno je rekao Jović.

RepublikaFoto: facebook.com
Dejan Jović

Milosavljević: Nije uobičajeno da policajca kakav je Jović pritvore zbog uticaja na postupanje kolege. To je neka mnogo dublja priča

On dodaje da je pevačicin suprug Zoran Marjanović, koji je zasad jedini osumnjičen za ubistvo u Borči, pušten iz pritvora jer nema čvrstih dokaza protiv njega.

Foto: e-stock/R. RISTIĆ
Advokat Nebojša Milosavljević
ČINJENICE
Slučajevi prljavog policajca
bio uključen u istragu ubistva Jelene Marjanović
istraživao likvidaciju Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog
radio na slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića
bio na uviđajima posle ubistva Dalibora Despotovića i Aleksandra Stamenkovića
bio na uviđaju kada je Milomir Jovanović usmrćen iz snajpera posle jedne sahrane
tragao za napadačima koji su upali u klub "Komitet" u Beton hali

Kad je reč o hapšenju Jovića, Milosavljević kaže da je sarađivao s njim i da je reč o sposobnom policajcu. Međutim, advokat smatra da je Joviću određen pritvor zbog mnogo ozbiljnijih stvari, a ne samo zbog dela koja mu se zvanično stavljaju na teret.

Insajderi iz sive zone

- Prosto je neuobičajeno da čoveku takvog profila bude određen pritvor zbog toga što je uticao na to kako da postupa neki drugi policajac. Po meni, to je neka mnogo dublja priča. Jović je radio na slučajevima najtežih zločina i nije slučajno došao na mesto zamenika načelnika Trećeg odeljenja. Međutim, ima mnogo nerešenih ubistava o kojima on dosta zna, a sigurno ima i insajdere iz sive zone. Ako je tačno da je bio na policijskim merama, ko zna šta su nadležni organi utvrdili s kojim ljudima je komunicirao. Više mi liči da mu je zbog toga i određen pritvor - priča Milosavljević.

Imovina policajca pod lupom

Jović je, kako je Srpski telegraf pisao, bio u stalnom kontaktu s pripadnicima grupe Luke Bojovića i "škaljarskim klanom", kojima je, kako se sumnja, odavao poverljive informacije.

- On je bio na vezi s pojedinim Bojovićevim rođacima, ali i sa "škaljarcima" koji su zbog oružja bili uhapšeni u restoranu "Durmitor" u Beogradu - priča naš izvor iz istrage.

Kako dodaje, Jović je u poslednje vreme znatno uvećao imovinu, pa se trenutno radi finansijsko veštačenje da bi se utvrdilo njeno poreklo.

- On je u jednoj prostoriji u kući držao samo skupocene satove, a u njegovom vlasništvu su pekara na Zelenom vencu i menjačnica u Knez Mihailovoj ulici, koje mu vode prijatelji - kaže naš sagovornik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading