ŠOKIRAO POLICIJU: Uhapšen Srbin u Francuskoj sa 153 kilograma čistog kokaina

Autor: Republika

Hronika

20.11.2018

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin uhapšen je u Francuskoj, pošto je u kamionu koji je vozio policija otkrila čak 153 kilograma čistog kokaina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je saopštila francuska policija, kokain je bio sakriven u tovaru keramičkih pločica. Vrednost zaplenjene droge je, prema navodima tamošnje policije, 13 miliona evra, ali posle mešanja i preprodaje u uličnoj prodaji ovaj tovar bi vredeo oko 75 miliona evra.

Kamion iz Slovenije

- Kamion koji je registrovan u Sloveniji kretao se auto-putem A1, severno od Pariza. Carinici su nasumice odlučili da zaustave baš ovo vozilo i pregledaju ga. Na njihovo veliko iznenađenje, prilikom obilaska teretnjaka, pas specijalno obučen za otkrivanje narkotika reagovao je prilikom prolaska pored zadnjeg dela kamiona - preneli su francuski mediji.

Posle sumnjivog ponašanja psa, kako su naveli, carinici su pozvali policiju, koja je započela detaljan pregled prikolice kamiona. U jednoj od paleta, na samom dnu, otkrivena je ogromna količina droge.

 Kokain je bio upakovan u rolne, kao vekne hleba, a okolo su bili paketi keramičkih pločica. Policajci su bili iznenađeni ovim otkrićem. Posle pregleda dokumentacije, utvrđeno je da nije samo kamion već i firma za transport registrovana u Sloveniji - naveli su oni.

Velika čistoća

Izvori iz istrage potvrdili su da je reč o čistom kokainu.

- Reč je o 100 odsto čistom kokainu koji je najverovatnije bio namenjen tržištu Holandije. Vozač srpske nacionalnosti je predat u ruke suda - otkrio je izvor iz istrage ne otkrivajući ime, niti godine uhapšenog našeg državljanina

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading