62% profita od smartfona pripada Apple-u

Autor: Republika

Razonoda

22.09.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apple je skoro postao prva kompanija vredna bilion dolara, ali su to postigli sa malim zakašnjenjem u odnosu na predviđanja. Counterpoint je izbacio dva grafikona koji to objašnjavaju, ali koji otkrivanju još neke impozantne podatke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vodeći na tržištu

Apple je u drugom kvartalu 2018. godine ostvario 62% svetske dobiti od telefona, odnosno 6 milijardi dolara profita na 30 milijardi dolara prihoda.

Prihod glavnog Apple-ovog rivala, Samsunga, opada u poslednjih tri godine i u drugom kvartalu 2018. godine iznosio je 17% svetske dobiti,  što je za trećinu manje od prihoda koji je Apple postigao na prodaji svojih telefona. Dotle je prihod telefona kineskih brendova u blagom porastu, gde ove godine prednjače Huawei i Xiaomi.

Apple-u je lakše da ostvari veći profit, s obzirom da njihovi telefoni koštaju iznad 800 dolara. Segment cene od 600 – 800 dolara je podjednako podeljen između Apple (44%)  i Samsung (41%) telefona. Samsungove cifre su se u skorije vreme snizile zbog slabije potražnje za Galaxy S9 telefonom na tržištu.

Telefoni kineskih brendova pokazuju svoju snagu u segmentu cena od 400 – 600 dolara, jer se većina njihovih flagship telefona prodaje po ovim cenama. Oppo je u ovom segmentu na istom nivou kao Apple, piše GSM arena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading