Nova opcija protiv lažnih vesti na WhatsApp-u

Autor: Republika

Razonoda

15.07.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

WhatsApp je u borbi protiv lažnih informacija dodao funkciju zahvaljujući kojoj možete da vidite da li je neko autor poruke ili ju je samo prosledio.

RepublikaFoto: pixabay.com
WhatsApp

Lažne vesti i dezinformacije na WhatsAppu uzele su toliko maha da su lažne optužbe o trgovini decom i organima dovele do nasilja u kojem je ubijeno 12 ljudi.

U Fejsbuku su reagovali tako što su u ključnim dnevnim listovima objavili oglase kojima pokušavaju da edukuju korisnike ove aplikacije, koja je u njihovom vlasništvu.

Na samom WhatsAppu uvedena je nova opcija. Od sada će aplikacija imati malu oznaku iznad poruka koje su prosledili korisnici.

Nova oznaka koja pokazuje da ste poslali poruku olakšaće praćenje razgovora u grupama i među korisnicima i daće vam do znanja da li je vaš prijatelj autor teksta ili neko drugi, piše 24sata.hr. Iz WhatsAppa podsećaju korisnike i da razmisle pre nego pošalju neku poruku.

Ipak, kako su sve poruke zaštićene enkripcijom, WhatsApp ne može da se bori protiv lažnih vesti kao Fajsbuk, koji skenira i pregleda sve javne objave u potrazi za sumnjivim sadržajem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading