Ne instalirajte novi apdejt na ajfon koji je servisiran

Autor: telegraf.rs

Razonoda

11.04.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako na iPhoneu imate ekran osetljiv na dodir koji je popravljao lokalni serviser, a ne Apple direktno, nikako ne instalirajte novi apdejt - a šanse za to su velike zbog činjenice da Apple u Srbiji nije zvanično prisutan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U slučaju da ipak instalirate, ili ste već instalirali iOS 11.3 apdejt za iPhone, postoji velika šansa da displej prestane da radi.

Ovaj problem nije zvanično još priznat od strane Applea, ali nezavisne kompanije za popravku ekrana tvrde da je veliki broj displeja koje su zamenili prestao da radi nakon instaliranja novog apdejta i mnogi sumnjaju da je ovo Appleov način da prisili ljude da koriste samo njegove servise.

Ako vam ova situacija zvuči poznato, to je verovatno zbog toga što je prva verzija iOS-a prošle jeseni uradila to isto, ali je iOS 11.03 rešio taj problem.

O čemu se tačno radi?

Apple koristi poseban procesor kako bi kontrolisao displej. Čip stvara problem sa displejom, a ako se zameni, problem će biti rešen na novoj veziji operativnog sistema.

Ako imate iPhone 8 na kom ste zamenili displej kod nekog servisera koji nije Apple, pažljivo sa apdejtom.

Moguće je da će Apple uskoro rešiti ovaj problme, ali do tada...izbegavajte dodirivanje opcije "install update".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading