DA LI ZNATE pravila pre vođenja ljubavi? APLIKACIJA ĆE VAM REĆI!

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

17.01.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna holandska kompanija napravila je aplikaciju pod imenom LegalFling. Kako se navodi na internet sajtu aplikacije, ona korisnicima omogućava da drugim korisnicima pošalju zahtev za pristanak na seksualni odnos, budući da bi "seks trebao da bude zabavan i bezbedan".

RepublikaFoto: pixabay.com
Oni tvrde da korisnici putem aplikacije ulaze u neku vrstu ugovora, i da bi se kršenje unapred utvrđenih stavki smatralo kršenjem takvog ugovora

Osim zahteva koji se može poslati, kako bi se zatražio pristanak na seks, putem aplikacije je moguće poslati, odnosno ustanoviti, listu seksualnih preferencija, kao i onoga "što se sme i što se ne sme". 

Kao na primer, da li seksualni partneri pristaju da se snimaju tokom seksa, da su za upotrebu eksplicitnog jezika, da li se obvezuju na korišćenje kondoma i da li garantuju da nemaju polno prenosive bolesti, piše britanski Indipendent. 

Koji je, ustvari, smisao postojenja ovakve aplikacije? 


Njeni autori tvrde da je LegalFling nastao da namerom da se osigura međusobni pristanak, i da bi se seksualni patneri međusobno zaštitli, pre nego što stupe u seksualni odnos. To se ne odnosi samo na veze za jednu noć, već aplikacijom utvrđuju i pravila kada su dugoročne veze u pitanju. 

Oni tvrde da korisnici putem aplikacije ulaze u neku vrstu ugovora, i da bi se kršenje unapred utvrđenih stavki smatralo kršenjem takvog ugovora. Ako neka od dogovorenih stavki bude prekršena, korisnicima će, tvrde kreatori, biti lakše da na sudu objasne i dokažu šta se dogodilo. 

LegalFling koristi "blockchain" tehnologiju, što znači da su sve transakcije vremenski označene. Potencijalni problemi sa privatnošću trebalo bi da budu rešeni enkripcijom unutar aplikacije. 

LegalFling bi tek trebalo da bude odobrena od strane Googlea i Applea, da bi potencijalni korisnici mogli da je instaliraju na svoje mobilne uređaje. 

I međuvremenu, ideja o aplikaciji koja korisnicima služi kao ugovor o pristanku na seks, već je napadnuta na društvenim mrežama, kako zbog pomalo nepraktične pretpostavke o utvrđivanju ugovora pre seksa, tako i zbog problema sa etičnošću cele stvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading