Apple izgubio na sudu, braća iz Italije zadržavaju ime firme

Autor: klix.ba

Razonoda

31.12.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dugogodišnjeg procesa na sudu koji je pokrenula kompanija Apple, braća Vinćenco i Džakomo Barbato dobila su parnicu i moći će da zadrže ime svoje firme koju su nazvali "Steve Jobs".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Apple

Sve je počelo 2012, kada su braća Barbato osnovala firmu za proizvodnju odeće i modnih dodataka. Primetili su da kompanija Apple nikada nije zaštitila ime svog osnivača i odlučili da svoj biznis nazovu po Stivu Džobsu. 

Apple ih je, očekivano, odmah nakon toga tužio, ali je izgubio spor. Italijanski stručnjaci smatraju da je Apple izgubio borbu na sudu jer je osnova tužbe bila pogrešna. 

Naime, oni su braću Italijane tužili na osnovu loga firme koji podseća na logo kompanije Apple. Sud u Italiji obrazložio je da slovo J nije jestivo i da zbog toga nema sličnosti s logom američkog tehnološkog giganta i presudio u korist braće Barbato. 

Plan kompanije koja je ime dobila po Stivu Džobsu je proizvodnja odeće i torbi, a braća kažu da će u budućnosti početi da se bave i elektronikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading