Apple pojeftinio baterije zbog propusta

Autor: Republika

Razonoda

30.12.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi umirili bes mušterija, izazvan priznanjem da su usporavali starije uređaje, čelnici Apple-a su se izvinili i odlučili da smanje cenu baterija za starije iPhone-e.

RepublikaFoto: pixabay.com
Apple smanjio cenu baterija

- Čuli smo mišljenja naših mušterija o načinu na koji smo rešavali problem funkcionisanja iPhone-a sa starim baterijama. Znamo da se neki od vas osećaju kao da smo vas izneverili. Izvinjavamo se - istakli su iz Apple-a.

Odluka Apple-a da pojeftini baterije značiće smanjenje cene baterijskih zamena (za sve verzije iPhone-a i iPhone-a 7) sa 79 na 29 dolara, kao i softverska poboljšanja za stanje baterija, koja će biti objavljena početkom sledeće godine.

Saopštenje američke kompanije dolazi nekoliko dana nakon priznanja da su namerno softverski usporavani stariji modeli iPhone-a zbog slabljenja baterija.

Pošto ne postoji način sprečavanja slabljenja baterija usled protoka vremena i korišćenja, sve verzije operativnog sistema iOS 10.2 usporavale su telefone kako bi mogli što duže da izdrže, ali i da se ne bi oštetile hardverske komponente.

Ono što je posebno nerviralo korisnike jeste što su se njihovi uređaji ponekad i neočekivano gasili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading