iPHONE X: Korisnici sami rešili problem na zubu ekrana?!

Autor: Republika

Razonoda

19.11.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi iPhone X dolazi s nespretno dizajniranim gornjim delom uređaja, odnosno 'zubom' usred ekrana u kojem su smešteni senzori i kamera, što se mnogim korisnicima nikako ne sviđa.

RepublikaFoto: twitter.com/timesofindia
iPhone X

Uz sve pohvale za dizajn, tehničke mogućnosti i skeniranje lica, iPhone X se suočio i sa nizom kritika zbog nespretnog ekrana koji se proteže oko kamera na vrhu uređaja. Ovaj 'zub' na vrhu telefona je morao da bude tu kako bi se smestili senzori i kamera unutar kućišta i 5,8-ičnog ekrana, a upravo se sa ovim dizajnerskim elementom narugao i Samsung u svom novom videu.  

Međutim, Apple-ovi korisnici koje ovo toliko bode u oči, odlučili su sami da nađu rešenje za probleme.

Jedno od njih je i aplikacija Notch Remover koja se prodaje za 99 centi, a služi jedino tome da iznad vaših fotografija dodaje crnu traku kako bi se ovaj obrub i notifikacijska traka bolje stopili.

Aplikacija je došla i na lestvicu najpopularnijih, iako nije savršena. Naime, ona kreira tu crnu traku i pomaže samo kad ste na glavnim ekranima ili kad je uređaj zaključan.

Dok surfujete, gledate video ili koristite druge aplikacije, nema pomoći i tu morate da čekate da dizajneri tih aplikacija prilagode dizajn iPhoneu X. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading