Chromebookovi dobijaju dual-boot funkciju za Windows 10

Autor: Republika

Razonoda

15.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

XDA-Developers veće neko vreme prati projekat, koji se ranije pojavio na Chromium Gitu i nosi naziv "eve-campfire", a pominje "Alt OS" mod. Sada su se pojavili novi detalji koji pominju namere kompanije Google, a tiču se Campfire funkcije.

RepublikaFoto: youtube.com/Techaeris
Ilustracija

Očekivalo se da će PixelBook biti jedini uređaj sa podrškom za Campfire, ali pominjanje više varijanti funkcije sugeriše da bi Chromebookovi, koji su trenutno dostupni na tržištu, mogli biti kompatibilni sa dual-boot funkcijom - ukoliko ispunjavaju odgovarajuće hardverske zahteve.

Kako bi se koristio Alt OS mod, pokretanje Chromebook Developer Mode-a bi bilo neophodno. Ovo sugeriše da je funkcija zaista namenjena samo za regularnu upotrebu od strane korisnika. Postoji nekoliko mana kod omogućavanja Developer Mode-a na Chromebooku, kao što je Verified Boot.


U svom trenutnom stanju, Campfire je još uvek nekompletan, ali to ne isključuje mogućnost zvanične objave ili čak radne demo verzije, koju bismo mogli videti tokom Google Pixel 3 događaja, piše GSMarena.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading