Program koji zaustavlja uspavljivanje računara

Autor: pcpress.rs

Razonoda

31.12.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automatsko uspavljivanje računara posle određenog perioda neaktivnosti je odlična opcija koja pomaže da se smanji potrošnja energije u slučaju kada korisnik zaboravi da isključi računar.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sprečite uspavljivanje računara

Ali u nekim slučajevima uspavljivanje može da smeta, recimo ako je računar ostavljen uključen da bi se završila neka dugotrajna operacija, ili se očekuje kasniji pristup računaru sa udaljene lokacije. Da bi se izbegla ovakva neželjena iznenađenja, mogu se privremeno promeniti sistemska podešavanja ili koristiti program kao što je Don’t Sleep.

Dokle god je ovaj program startovan, blokiraće Windows okruženje da aktivira opcije za uspavljivanje ili hibernaciju. Don’t Sleep će takođe blokirati isključivanje računara, aktiviranje čuvara ekrana ili odjavu korisnika. Svaka od ovih opcija se može pojedinačno uključiti ili isključiti, pa recimo možete dopustiti isključivanje ekrana ali ne i uspavljivanje računara.

Don’t Sleep nudi i opcije sa suprotnim efektom, odnosno možete ga koristiti za forsirano uspavljivanje i isključivanje računara. Za ovo je potrebno podesiti tajmer za odbrojavanje vremena, posle čijeg isteka će program završiti rad i prestati blokiranje standardnih Windows podešavanja za uspavljivanje. Po isteku vremena se takođe može izabrati da se računar automatski uspava, ili da se zatvore svi programi i računar isključi. Don’t Sleep nudi opcije da se uspavljivanje i isključivanje monitora aktiviraju posle određenog vremena bez korišćenja miša ili tastature.

Program ima minimalne sistemske zahteve, a veličina izvršnog fajla je svega 120 KB. Don’t Sleep se disbribuira u vidu ZIP arhive koju treba raspakovati i napraviti prečicu za starovanje programa. Program se može koristiti na svim verzijama Windows‑a počev od Windows 98, uključujući i serverske verzije. Besplatni program preuzmite s www.softwareok.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading