IDEMO, SREDNJA KLASO: Za 15 godina turistički u svemir!

Autor:

Razonoda

07.07.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za petnaestak godina u svemir će kao turisti da putuju i oni koji nisu bogati", veruje Paolo Nespoli (61), najstariji aktivni astronaut Evropske svemirske agencije (ESA).

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovaj Italijan predviđa da će i građani srednje klase imati priliku da idu u svemir.

- To je kao sa mobilnim telefonima. Sećam se da sam u astronautskom centru imao jedan od prvih mobilnih telefona u Nemačkoj, a razgovor je koštao 20 nemačkih maraka po minutu. To je bilo neverovatno i razmišljali smo o tome ko bi mogao sebi da priušti tako skup uređaj. Nekoliko godina kasnije, mobilni telefoni su bili svugde - rekao je Nespoli.

Foto: pixabay.com

"Nisam video vanzemaljce, ali smatram da je statistički neverovatno da nigde u svemiru nisu stvoreni uslovi za život slični onima na Zemlji", Paolo Nespoli

Italijanski astronaut je tri puta leteo do Međunarodne svemirske stanice i u njoj proveo ukupno godinu dana. Ima fantastičan stav o Zemlji, čovečanstvu, granicama...

- Iz svemira se ne vidi granica između zemalja, nego samo ona između planete i svemira, zbog čega čovek, kada to vidi, prvi put zaista potpuno oseti pripadnost Zemlji. Sa Međunarodne svemirske stanice se odlično vidi koliko je čovek raširen na planeti... A potpuno sam bio iznenađen brojem ribarskih brodova na jugoistoku Azije, mislio sam najpre da su deo velikog grada - zaključio je Nespoli.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading