(VIDEO) Disney robot kao superheroj statista

Autor: pcpress.rs

Razonoda

03.07.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanoidni robot koji je kreiran za predstave u tematskim Disney parkovima uspešno zamenjuje ljudske statiste, te ilustruje način na koji CGI preotima poslove u svetu šou-biznisa.

RepublikaFoto: youtube.com/TechCrunch
Disney robot

Najnoviji izveštaji ukazuju na to da je kompanija ostvarila značajan napredak kada su u pitanju animatronicsroboti, koji pripadaju porodici humanoidnih botova, ali su obično statični, te služe za animiranje publike u tematskim parkovima.

Nova rasa animatronics-a sada pomera granice robotskog inženjeringa, a u okviru Stickman projekta, gde se kreiraju humanoidni roboti koji su zaduženi za vratolomije u vazduhu. Zahvaljujući laserskom navođenju, te ugrađenim akcelerometrima i žiroskopima, ovi roboti mogu da podešavaju svoj položaj u vazduhu, te tako postignu savršenu superheroj pozu.

Ovakvi roboti su do sada umeli da izgledaju prilično neuverljivo, ali bi nova tehnologija to mogla da promeni, te da dovede do nove ere u svetu superheroja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading