Pametni sat kao ulog za zdrav i aktivan život

Autor: Republika

Razonoda

23.06.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzina svakodnevnog života i nedostatak vremena, može se reći, predstavljaju izgovor za neke stvari koje baš i ne volimo da radimo.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kada kažemo da nemamo vremena za nešto što nam u datom trenutku ne odgovara, verovatno ćemo naći način da to izbegnemo. Ali, za nešto što bi nam svakako pomoglo, kao što je na primer vežbanje ili neka druga fizička aktivnost, onda ne bi trebalo tako kategorički da govorimo „ne“. Zar ne? 

Omiljeno pitanje mnogih je „šta ćemo da jedemo“? Retko se u tim situacijama razmišlja o količini kalorija koja se unosi, jer je tada ipak najvažnije zadovoljiti nagone i pojesti omiljenu hranu, slaniš ili slatkiš. 

Mogućnosti koju tehnološki uređaji nude praktično su bezgranične, a njihovo međusobno povezivanje kao da je tek osnova i početak onoga što se u svetu tehnologije može desiti u budućnosti. Ako to znači da ovakvo povezivanje može da nam „olakša život“ na taj način što će nam dati uvid u naše zdravlje, otkucaje rada srca, potrošnju kalorija, neophodni unos vode... onda, ko smo mi da se tome protivimo. 

Osim nezaobilaznog mobilnog telefona, današnje „nasušne potrebe“, sve veću pažnju privlače i pametni satovi. Poslednji flegšip telefoni kompanije Samsung iz Galaxy serije, S9 i S9+, imaju mogućnost povezivanja sa drugim Samsung uređajima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Portaltic

Pored toga što imaju najbolju dvostruku kameru na tržištu, kao i mogućnost snimanja videa opcijom Super Slow-mo i kreiranja personalizovanih AR emotikona, imaju i poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj. Ovaj senzor korisnicima u stvarnom vremenu pruža što tačniju informaciju o zdravstvenom statusu i mogućnost praćenja Heart Load Factora. Reč je o novom merenju otkucaja srca u stvarnom vremenu što je veoma važno pratiti tokom treninga visokog intenziteta, ali i tokom bilo kakvih vežbi uopšte. 


Obične satove s druge strane, čija je jedina mogućnost merenje vremena, polako sustižu digitalizovani čije su mogućnosti ravne onima koje imaju računari. Mogli bi se nazvati i nosećim računarima. 

Jedan od takvih je i Samsung Gear Sport, stilizovan i funkcionalan sat koji će vas motivisati da se više krećete, zdravije hranite i generalno živite zdraviji život. I sad zamislite da ovakve uređaje povežete. Dobijate mogućnost i pregled vaših fitnes i zdravstvenih aktivnosti, možete odrediti ciljeve istih i vratiti se u „kolosek“ kada je reč o zdravlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading