BEOGRAD: Veliki skup lekara iz celog sveta radi saradnje i unapređenja

Autor: Tanjug

Razonoda

14.06.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas počela dvodnevna "Konferencija srpske medicinske dijapore" čiji je cilj da unapredi saradnju lekara iz Srbije i eksperata na polju medicinskih nauka iz dijaspore.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Beogradu veliki skup doktora

Devetoj po redu konferenciji, koju su otvorili princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina prisustvuje više od 600 domaćih lekara, kao i oko 70 lekara iz više od 20 zemalja.

Kako je saopšteno, skup je obuhvatio široko područje medicinskih nauka, sa fokusom na oblasti ginekologije, sportske medicine, raka pluća, genetike, gojaznosti i dijabetesa, autizma i kardiologije.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom princa Aleksandra i princeze Katarine, a u organizaciji Fondacije princeze Katarine i humanitarne organizacije Lajflajn, uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva spoljnih poslova, Lekarske komore Srbije, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Svetske zdravstvene organizacije.

Zvaničnom otvaranju su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić, direktor Lekarske komore Srbije Milan Dinić, prodekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Tanja Jovanović i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading