ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE: Moglo bi da dođe do neograničenih količina LJUDSKE BEDE?!

Autor: b92.net

Razonoda

09.03.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljna upozorenja o budućnosti i predviđanja katastrofe po čovečanstvo uzimaju sve veći zamah.

RepublikaFoto: pixabay.com
Šta će biti sa čovečanstvom?

Pismo upozorenja koje je prvobitno objavljeno u novembru do sada je potpisalo 20.000 naučnika. Reč je o dokumentu koji je postao jedan od najrazmatranijih naučnih spisa ikada, a njegovi potpisnici ističu da su konačno uspeli da utiču na politiku. 

Prvo upozorenje, sa 1.700 potpisa, stiglo je pre 25 godina od Unije zabrinutih naučnika, ali eksperti ističu da je situacija mnogo gora nego 1992. godine, ali i da su se gotovo svi poznati problemi znatno pogoršali. 

Čovečanstvo se i dalje suočava sa egzistencijalnim problemima i velikom potrošnjom ograničenih resursa, ističu naučnici. Naučnici, mediji i lenji stanovnici se ne bore protiv toga, ističe se u novom pismu objavljenom u časopisi "Biosajens". 

Ako se nešto uskoro ne preduzme, doći će do katastrofalnog gubitka bioraznolikosti i neograničenih količina ljudske bede, ističu u saopštenju. 

Naučnici su sada dopisali deo u kom navode da, zajedno sa ekonomistima, moraju da preusmere svoj fokus sa podsticanja rasta na očuvanje planete. 

Profesor Vilijam Ripl u ime svih naučnika koji su potpisali pismo ističe da je njihovo upozorenje čovečanstvu imalo veliki odjek i da su pismom "pogodili u centar" uspevši da privuku pažnju kako naučnih zajednica tako i javnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading