FRANCUSKA VLADA kreirala aplikaciju za TERORISTIČKI napad!

Autor:

Razonoda

09.01.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska vlada kreirala je takvu aplikaciju za mobilne telefone, koja treba brzo da alarmira, to jest šalje obaveštenja u slučaju potencijalnih vatrenih okršaja, bombaških napada ili nekih drugih ozbiljnijih incidenata.

Foto: twitter.com/iClarified
Ova aplikacija može da vas spasi od mogućeg terorističkog napada

"Anti-teroristička" aplikacija, dostupna je na engleskom i francuskom jeziku, a može biti podešena da prosledi upozorenje ako se napad dogodi blizu korisnika telefona. Ekran uređaja će postati crven sa natpisom "ALERT" i sadržaće kratak opis šta se dešava i savet kako reagovati, prenosi srbijadanas.com.

Prvobitna namena ove aplikacije je u početku bila za slučaj oružanih i bombaških napada, ali francuske vlasti nameravaju da je unaprede da može slati upozorenja u slučaju industrijskih nesreća, poplava i drugih vanrednih okolnosti. Takođe, upozorenja mogu biti šerovana na Fejsbuku i Tviteru.

Ova aplikacija (SAIP) je razvijena posle prošlogodišnjeg terorističkog napada u Parizu, a objavljena je danas, pred sam start Evropskog prvenstva u fudbalu koje počinje 10. juna, a održava se u Francuskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading