Facebook će razvijati svoje čipove uz pomoć stručnjaka koga su preoteli od konkurencije

Autor: Republika

Razonoda

15.07.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google je prošle godine zaposlio nekoliko talenata koji su radili na dizajniranju Apple čipova, kako bi kreirao sopstvene procesore, ali sada je kompanija izgubila jednog od stručnjaka koji je prešao kod konkurencije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Prema navodima Bloomberga, Facebook je angažovao Shahriar Rabija da predvodi tim koji će raditi na Facebookovim čipovima. Na osnovu LinkedIn profila, Rabii je vodio grupu koja je dizajnirala čipove za Google uređaje, a jedna od kreacija ovog tima je i Pixel Visual Core, koji je prvi prilagođeni čip kompanije koji omogućava nezavisnim aplikacijama kao što je Instagram da kreiraju fotografije HDR+ kvaliteta. On je u kompaniji Google bio do ovog meseca i upravo se priključio popularnoj društvenoj mreži.

Facebook je počeo sa nagoveštajima da ima ambicije na polju procesora pre nekoliko meseci, kada je objavio oglas za posao kako bi popunio pozicije u novom timu. Jedna od pozicija je zahtevala osobu koja će da upravlja "end-to-end SoC / ASIC, firmvare-om i organizacijom za razvoj drajvera". Zapošljavanje industrijskog veterana koji je vodio Google-ov tim za čipove mogao bi pomoći da Facebook postigne svoje ciljeve na polju čipova, kao i da spreči da se projekt eventualno pretvori u gubitak vremena i resursa.


Kompanija nije želela da objavi više informacija o Rabiiju i novom timu u razgovoru sa Bloombergom, tako da tek treba da se otkrije kakve čipove kompanija sprema. Prema ranijim izveštajima, Facebook razvija tablet za video pozive i pametni zvučnik poput Echo / Home modela. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading