Zbog velikog broja kritika, Fejsbuk ukida OVU OPCIJU!

Autor: pressonline.rs

Razonoda

04.06.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook će u narednoj nedelji ukloniti opciju trending vesti koja se nalazila na desnoj strani desktop verzije ove popularne društvene mreže.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Razlog za ovakvu odluku jeste veliki broj kritika koje su već dugo upućivane menadžmentu Facebooka, uz tvrdnju da je reč o beskorisnoj opciji i da se u trending vestima najčešće nađu one lažne. 

Ova opcija bila je dostupna korisnicima pet zemalja i od klikova medijske kuće su imale udeo zarade od 1,5 odsto. 

Kompanija trenutno testira druge načine "dostavljanja" popularnih, najnovijih, ali i drugih kategorija, kakve su na primer lokalne vesti. 

Bivši urednici Facebooka rekli su da su negodovanja o trending vestima počela 2016, i dodali da su imali pravo na uređivanje naslova, i priznali su da su "rutinski potiskivali" konzervativne priče. 

Mnogim korisnicima ove društvene mreže bilo je teško da zamisle da će Facebook moći da zameni Twitter kada je reč o plasiranju vesti. Opcija trending vesti je ovoj platformi pomogla da brže prikupi informacije, ali, to nije navelo ljude da se naviknu na takav način informisanja i veruju u objavljen sadržaj, piše Klix. 

Facebook je objasnio kako će uklanjanje trending vesti dati priliku novim novinarskim proizvodima. U njihovom obrazloženju nije jasno navedeno da li će na ovom delu Početne stranice ("News Feedu") biti uvedena sasvim nova opcija ili će ipak biti reč samo o drugačijem načinu distribucije vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading