Dobili 10 GODINA ZATVORA zbog postova na društvenim mrežama!

Autor: Agencije, Republika

Razonoda

01.06.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuti emiratski aktivista Ahmed Mansor osuđen je na kaznu zatvora od 10 godina i novčanu kaznu od oko 272 hiljada dolara zbog kritike vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Haos na društvenim mrežama

UAE su poslovno i turističko središte, i apsolutistička monarhija koja slabo podnosi javnu kritiku vladajućeg sistema. Ova država je gonila Mansora i druge pro-demokratske aktiviste za ono što bi se moglo nazvati uvredom čelnika zemlje. 

Mansor se nalazi među pet aktivista osuđenih za slične optužbe u 2011. za vreme "arapskog proleća". Taj elektrotehnički inženjer i pesnik uhapšen je u martu 2017. i optužen za promovisanje sektaštva i mržnje. Sud ga je, prema pisanju lokalnih medija, oslobodio optužbi u vezi sa terorizmom. 

Grupe za zaštitu ljudskih prava pozvale su vlasti da puste Mansora, nazivajući njegov pritvor kršenjem slobode izražavanja i mišljenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading