PAZITE SE: OVO JE NAJČEŠĆA HAKERSKA PREVARA!

Autor: Republika

Razonoda

25.04.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Microsoft tvrdi da je kompanija primila preko 153.000 izveštaja u 2017. godini od ljudi koji su došli u kontakt sa hakerima koji su pokušali da ih prevare putem poziva, spama ili interneta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Telefonska prevara najučestalija

U poređenju sa 2016. godinom, ovo je porast od 24 odsto, a podaci su skupljeni iz 183 zemlje.

Iako je u pitanju dobro poznata prevara, skoro 15 odsto osoba koje su prijavile ovu prevaru su ostale bez novca. U proseku, gubitak je iznosio između 200 i 400 dolara.

Sudeći po stručnjacima, Microsoftove brojke reflektuju samo deo problema u vezi sa ovom tehnološkom prevarom koja pogađa i korisnike macOS, iOS i Android uređaja.

Najveći problem leži u činjenici da postoji veliki broj različitih tehnika koje prevaranti koriste. Pored toga što se predstavljaju kao zaposleni u Microsoftu, mogu imitirati i radnike mnogih drugih kompanija, piše 

Takođe, pored telefonskih prevara, koriste se i pop-up poruke, plaćeni rezultati pretrage i mejlovi sa izmišljenim upozorenjima iz banke.

Pojedini prevarati čak prete korisnicima tužbama ukoliko ne plate izmišljeni račun koji su im poslali.

Microsoft tvrdi da bi svi koji su dali svoje lične podatke nekome odmah trebali da obrišu aplikacije koje su im rekli da instaliraju, da skeniraju svoj kompjuter anti-virus programom i promene sve šifre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading