Od sada možemo da prevodimo na telefonu i BEZ INTERNETA!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

20.04.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i mnoge druge aplikacije za prevođenje, i Microsoft Translator je koristio veštačku inteligenciju za prevođenje rečenica sa jednog jezika na drugi samo u slučajevima kada telefon ima internet konekciju.

RepublikaFoto: youtube.com/GadgetsToUse
Od sada vam ne treba internet za prevođenje

To nije od velike pomoći kada se pojedinac nađe na odmoru, te uživa u nekom lepom, ali zabačenom predelu, gde je mobilni internet samo pusta želja. Ipak, nevoljama ovog tipa došao je kraj.

Naime, Microsoft je objavio offline jezičke pakete za svoj Translator, a za iOS, Android i Amazon Fire uređaje, a koji koriste AI prevodioca kako na premijum, tako i na telefonima iz srednjeg i donjeg segmenta. Tako je ovim potezom poboljšan kvalitet prevoda, ali su i veličine paketa smanjene, a kako bi mogli da se koriste i na uređajima sa slabijim hardverom.

Microsoft je tako ovu opciju optimizovao, te je prilagodio skoro svakom modernom procesoru, a paketi su trenutno dostupni na jezicima koji imaju najviše govornika, dok se uskoro očekuju i drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading