FACEBOOK U PROBLEMU: Zakerberga tuže zbog prepoznavanja lica

Autor: Republika

Razonoda

19.04.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook se suočava s tužbama na sudu u Kaliforniji zbog tehnologije prepoznavanja lica. U tužbi se navodi da je Facebook prikupljao biometrijske informacije bez izričitog pristanka korisnika.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovo uključuje predlog "tagova" (oznaka) koji uoči lice prijatelja na postavljenoj fotografiji, što predstavlja kršenje zakona u Ilinoisu. Iz Facebooka je saopšteno da će se energično boriti jer nema osnova za tužbu. 

Tužbu je podnela grupa ljudi, a svako od njih tražio je kompenzaciju. Opcija predloga označavanja je u funkciji od juna 2011. godine, a zasniva se na postavljenim podacima o licima korisnika, piše Klix. 

- Ako se nikada niste označili na fotografiji ili ste ukinuli oznaku sa svih fotografija, onda Facebook nema tu informaciju o vama - saopštila je kompanija. 

Opcija predloga označavanja nije dozvoljena u svim zemljama, a među njima je Velika Britanija. U SAD-u ju je moguće isključiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading