Saznajte šta vam usporava surfovanje internetom

Autor: Telegraf

Razonoda

24.02.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko puta vam se desilo da vaš računar bude usporen i da dugo čekate da očita neku stranicu? Taj problem možete sami da rešite, evo i kako.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Možda će vas najviše iznenaditi koliko memorije vam koriste ekstenzije

Zamrznuta internet stranica može da dovede do ludila kada surfujete internetom, pogotovo jer ne možete precizno da odredite šta vam tačno usporava surfovanje ili dovodi do umiranja tabova.

Ako želite da otkrijete koji procesi su previše zahtevni za vašu memoriju i procesor, a samim tim vam usporavaju i surfovanje interntom, najbolje bi bilo da se okrenete ugrađenom task manager-u u Google Chrome brauzeru.

Kako biste videli koji sve procesi rade unutar vašeg brauzera, izaberite ikonicu za opcije, kliknite na More Tools i otvorite Task Manager.

Tu možete da vidite svaki otvoren tab zajedno sa svakom aktiviranom ekstenzijom, količinu memorije i procesorske snage koja se koristi i koliko interneta primaju i šalju.

Takođe, videćete i sekundarne procese kao što je iskorišćenost GPU-a kako bi Chrome radio glatko.

Možda će vas najviše iznenaditi koliko memorije vam koriste ekstenzije.

Ponekad samo dve mogu da zauzmu najveći deo dostupne memorije, ali ako ih redovno instalirate, možda će krivac biti mnogo veći broj njih koje sve rade u isto vreme.

Zato, odvojite malo vremena da vidite šta vam je potrebno, a šta ne i koliko ih zaista koristite - a jedino je sigurno, verovatno ne koristite veliku većinu njih, a one vam ipak usporavaju surfovanje internetom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading