ČESTO ŠALJETE SMS UKUĆANIMA? Ova zemlja razmeni 10.000 PORUKA U ISTOJ KUĆI!

Autor: b92.net

Razonoda

23.12.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečni Britanac zbog lenjosti ili izbegavanja sukoba pošalje oko 10.000 SMS poruka godišnje članovima svoje porodice udaljenim sobu ili dve, pokazalo je istraživanje objavljeno u četvrtak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Da li vam je poznato "kuckanje" sa ukućanima?

"Možeš li isključiti televizor?", "Šta ima za večeru?" ili "Dolaziš li u krevet?" neke su od najčešćih poruka poslatih u tom kontekstu, pokazala je internet anketa koju je u decembru na dve hiljade britanskih porodica sprovela firma "Broadbandchoices".

Najodgovornije za takve poruke su majke koje svakodnevno šalju zahteve poput "ugasi svetlo" ili naređuju da se "ide na spavanje", saopštila je ta firma.

RepublikaFoto: pixabay.com
"Kuckanje" na putu do kuće ukućanima je već rutinska stvar

Za 16 posto ispitanih slanje poruke je jedini način da ih deca poslušaju, a ako bi započeli razgovor licem u lice, to bi se završilo svađom. Jedan od četiri ispitanika smatra kako je komunikacija porukama "zabavna".

- Mobilni telefoni su danas deo nas, pa nije iznenađujuće videti da ljudi šalju poruke unutar iste kuće - istaknula je Viks Lejton, stručnjak za potrošačka pitanja u firmi "Broadbandchoices". Ona taj fenomen objašnjava "lenjošću" ili potrebom "razgovora o osetljivim temama". 

Među tri najčešće takve poruke su romantična "Volim te", pragmatična "Ručak je gotov" i tipično britanska "Hoćeš da mi doneseš šolju čaja?". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading