FACEBOOK: Zukerberga je nemoguće blokirati, a sada to ne možete uraditi još jednoj osobi

Autor: telegraf.rs

Razonoda

05.09.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prvi pogled, Mark Zakerberg ima Facebook profil poput svih ostalih korisnika, ali po jednom detalju se ipak razlikuje od drugih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Zukerberg više nije jedini koga je nemoguće blokirati na Fejsbuku

Naime, Zakerberg može da dosađuje ljudima koliko želi jer je njega na Fejsbuku nemoguće blokirati.

Osim njega, ne možete da blokirate ni njegovu suprugu Prisilu, ali zato možete njihovog psa Bista, kao i Markovu sestru Rendi, piše Guardian.

Mnogi korisnici su to primetili još u januaru, ali je Facebook sada dao i odgovor zašto su Zakerbergovi imuni na zloglasni "blok".

- To nije namerno i ta pojava nije specifična samo za neke račune, već se događa kada je neka osoba određeni broj puta blokirana na Fejsbuku. Događa se da se pojave "viralne kampanje" koje daju uputstva drugim korisnicima da blokiraju neku osobu, iako ona nije ništa učinila - kažu iz Fejsbuka.

Fejsbukovi algoritmi Zakerbergovim objavama daju posebnu "vrednost" pa se one pojavljuju na newsfeedu mnogo češće od objava ostalih korisnika, a izgleda da je to zasmetalo mnogima, pa su ga često i blokirali.

Jedna takva "viralna kampanja" odvijala se nedavno u zemljama regiona, kada se proširio spam zbog kog su mnogi poverovali da je Italijan Fabricio Brambila haker, pa su ga masovno napadali i blokirali na Fejsbuku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading