Recenzija: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – između miševa i mačaka

Autor: M. JOVANOVIĆ

Razonoda

20.03.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi naslov u Ni no kuni serijalu prava je fešta za ljubitelje japanskih RPG-ova. Bajkovita grafika, zanimljiv zaplet u stilu Jenkija na dvoru kralja Artura, dinamična borba i puno, puno kvestova. Odlična kombinacija koje će mnoge prosto omađijati.

Foto: Republika
Ova igrica drži uz kompjuter

Kao i svaka bajka i ova počinje na klasičan način. U svetu u kome koliko-toliko skladno žive ljudoliki miševi, psi i mačke, dobri kralj mačak je umro i veliki vezir (miš) se odmeće u nameri da preuzme kraljevstvo iz ruku njegovog nejakog sina Evana, momčića punog dobrih namera i dela.

U tom trenutku iz našeg svet stiže Roland. Iza viteškog imena krije se radnik obezbeđenja predsednika SAD, dobar borac i odan drug, sprečava miševe u svojoj nameri i spasava maloletnog kralja. Tu negde počinje i igra, skupljate likove, formirate družinu i krećete u borbu za povratak na tron.

RepublikaFoto: Republika

 

Za početak treba reći da je grafika prelepa. Urađena je u sel-šejded stilu pa sve liči na pravi crtani film i donekle neodoljivo podseća na prošlogodišnji hit The Legend of Zelda: Breath of the Wild u kome su mogli da uživaju samo vlasnici Nintendo konzola.

Kao i Zelda i Ni no kuni nudi otvoreni svet ali je, po mojoj slobodnoj proceni, on nešto manjeg obima. Nebitno, Ni no kuni i te kako ima svojih aduta a to je da u jednom trenutku u toku igre dobijate mogućnost da sami kreirate svoje malo kraljevstvo što je meni makar bilo neverovatno zabavno iskustvo.

RepublikaFoto: Republika

 

Nove građevine i žitelje vašeg mini-kraljevstva dobijate putem kvestova pa se to sve uklapa u jednu veliku i zabavnu igru u okviru igre.

Ipak, najveći deo igranja svodi se na istraživanje sveta, rešavanje brojnih kvestova i borbu. Borba je prilično jednostavna, možda i previše. U japanskim RPG naslovima navikli smo da se ona uglavnom odigrava na poteze ali je ovde ona u realnom vremenu, poput najnovijeg Final Fantasy naslova.

Tokom borbe koristite mačeve i slična oružja za blisku borbu, magije, luk i strele za borbu na daljinu, a Roland koji je došao iz našeg sveta čak ima i pištolj. Tu su i mala stvorenjca, zapravo elementale nazvane Higgledies koje izbacujete u borbi pa vam mogu pomagati. Zavisno od vrste Higgledies-a oni mogu napadati protivnika, lečiti vas tokom borbe ili dodavati razne bonuse.

RepublikaFoto: Republika

 

Ako se za borbu može dati neka zamerka onda to može biti da je jednostavno prelaka ali to opet zavisi od gledišta jer većina igrača ne želi da se previše muči u sadašnjim igrama (čast Bloodborne i Dark Souls enuzijastima).

Uprkos prividnoj lakoći borbe za završetak igre trebaće vam oko 40 sati što je, slobodno se može reći, prava mera.

Sve u svemu, igra je vredna pažnje i to ne samo kod ljubitelja japanskih RPG naslova već kod svih igrača i može se reći da su nagrade koje je osvojila još pre izlaska (najbolji RPG na Gamescon sajmu i takođe najbolji RPG na manifestaciji Game Critics Awards) i te kako zaslužene.

Igra izlazi 23. marta u verzijama za PC i PS4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading