3 aduta Merkelove zbog kojih će dobiti izbore

Autor:

Svet

18.09.2017

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel, iako privatan život skriva od očiju javnosti, omiljena je političarka u svojoj zemlji, što će joj najverovatnije doneti četvrti mandat na izborima u nedelju i pobedu njenoj stranci Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo će voditi Nemačku: Angela Merkel

Gvozdena Ledi, tvrde mediji, zaslužila je toliku popularnost zbog tri stvari koje Nemci izuzetno cene: malo spava, voli fudbal i vodi skroman život običnog čoveka.

36 odsto građana podržava CDU Angele Merkel

- Velika prednost 63-godišnje Merkelove je to što dugo može da ostane budna tokom važnih razgovora, koji često traju i do zore. Kako je sama rekla, ima tu sposobnost da izdrži dugo bez sna "poput kamile" - prenosi Asošijeted pres, dodajući da je poznato i da kancelarka nije neko ko živi luksuznim životom.

- Poseduje običan stan u centru Berlina i malu seosku kuću severno od prestonice gde sama uzgaja povrće. Možda ne znaju svi ni to da je Merkelova vatreni navijač nemačke fudbalske reprezentacije i lično odlazi u svlačionicu da igračima poželi sreću - navodi taj list. Interesantno je i to da je svojevremeno u obilasku fudbalera videla golog srpskog zeta Bastijana Švajnštajgera.

22 procenata bi glasalo za SDP Martina Šulca

Sve te zanimljivosti iz njenog života intrigiraju javnost, a izborne ankete pokazuju da njena stranka ima ubedljivu prednost nad glavnim rivalom Socijaldemokratskom partijom (SDP) Martina Šulca. Ipak, Šulc i dalje vodi borbu protiv nje, a juče je izjavio da Merkelova nema viziju za budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading