Kremlj: Rusija je odlučna da brani svoje ekonomske interese

Autor: Tanjug

Svet

03.08.2017

11:20 >> 12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je odlučna da brani svoje ekonomske interese nakon usvajanje novog paketa američkih snakcija Moskvi, saopštio je danas Kremlj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Rusija odlučna da brani svoje ekonomske interese

"Niko ne treba da sumnja da će Rusija štiti i braniti svoje interese", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

"Mi verujemo da je ova politika sankcija kratkovida, nezakonita i beznedežna", rekao je Peskov.

Peskov nije komentarisao ocenu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva da su SAD objavile trgovinski rat Rusiji zaoštrivši sankcije.

Medvedev je u poruci na Fejsbuku dodao da je uveren da te mere neće imati smisla i da će Rusija, bez obzira na to, moći da se razvija, prenosi agencija Taš.

"Potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji", naveo je Medvedev.


"Mi ćemo tiho nastaviti naš rad na razvoju ekonomije i socijalne sfere i angažovaćemo se na supstituciji uvoza, kao i na rešavanju najvažnijih državnih zadataka, računajući prevashodno na sebe", dodao je ruski premijer.

On je naveo da je Rusija naučila da to radi i proteklih godina u uslovima gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, dodajući da je od toga na neki način imala i koristi, iako su sankcije u celini besmislene.

"Izvući ćemo se iz toga", dodao je Medvedev.

Ruski zvaničnik je takođe naveo da je zaoštravanje sankcija bacilo veliku senku na nade u poboljšanje odnosa sa administracijom predsednika Donalda Trampa.

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji, saopštili su zvaničnici Bele kuće.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading