MAKRON: Nećemo potpisivati trgovinske sporazume sa onima koji ne vode računa o klimatskim promenama

Autor: tanjug

Svet

25.09.2018

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da je protiv potpisivanja velikih sporazuma o trgovini sa državama koje ne poštuju Pariski sporazum o klimatskim promenama. On je novinarima tokom 73. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku rekao da se prilikom postizanja sporazuma o trgovini moraju uzeti u obzir izazovi u vezi sa životnom sredinom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

- Podržavam ideju da ne potpisujemo bilo kakve sporazume o trgovini sa državama koje ne podržavaju Pariski sporazum, jer se prilikom njihovog potpisivanja moraju uzeti u obzir izazovi povezani sa životnom sredinom - istakao je Makron.

Na pitanje novinara da li to znači da Francuska neće potpisivati ugovore o trgovini sa SAD, Makron je ponovio da Pariz ne podržava sporazume koji bi mogli da budu suprotni pitanjima klimatskih promena, javio je "Sputnjik".

SAD su u junu prošle godine saopštile da se povlače iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da sporazum ima potencijal da ugrozi američku ekonomiju, dok, s druge strane, nepošteno koristi drugim državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading