PRST U OKO KANCELARKI: Ministar policije Nemače odbija da smeni prvog obaveštajca

Autor: tanjug

Svet

22.09.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer izjavio je da neće pokleknuti pred pritiscima da otpusti šefa službe unutrašnje bezbednosti Hansa Georga Masena, koji bi trebalo da dobije visoku poziciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel i Horst Zeherof

- Odbacujem optužbe da je on (Masen) desničar ili da zauzima ultradesničarske ekstremističke pozicije. Stoga ga neću otpustiti - rekao je Zehofer, prenosi Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da i ona i njeni koalicioni partneri žele da pronađu rešenje za skandal s direktorom službe unutrašnje bezbednosti Nemačke, Hansom Georgom Masenom.


- Dogovorili smo se da preispitamo situaciju. Želimo da dođemo do zajedničkog i održivog rešenja, a to ćemo uraditi tokom vikenda - rekla je sinoć Merkelova, prenosi Rojters.

Masen je smenjen 18. septembra sa dužnosti šefa unutrašnje bezbednosti Nemačke zbog sukoba sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u vezi s antimigrantskim nasiljem u zemlji.

On je, suprotno kancelarki, tvrdio da prilikom antiimigrantskih nereda u Kemnicu, na istoku zemlje, neonacisti nisu maltretirali imigrante.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading