POROŠENKO TUŽI BBC, OVO JE RAZLOG

Autor: b92.net

Svet

21.09.2018

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko tužio je britansku televizijsku mrežu BBC za klevetu, saznaje agencija Frans pres. Porošenko, kako se navodi, tuži BBC zbog članka prema kojem je Kijev platio sastanak s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Petro Porošenko

U članku objavljenom u maju na sajtu, BBC je naveo da je bivši Trampov advokat Majkl Koen dobio između 400.000 i 600.000 dolara od ukrajinskih posrednika kako bi organizovao prvi sastanak Porošenka i Trampa u Beloj kući u junu 2017. godine. 

Prema tom članku koji se poziva na neimenovane ukrajinske izvore, dodaje se da je cilj sastanka bio povećanje uticaja Kijeva u Vašingtonu tako da sastanak ne izgleda kao kratak sastanak već "istinski razgovor". 


Porošenko u svojoj tužbi navodi da je tekst izutetno štetan ne samo za njegovu funkciju predsednika države već i za njegovu reputaciju političara i preduzetnika. 

Ukrajinski predsednik zahteva od britanske televizije da demantuje "optužbe" i plati obeštećenje zbog klevete. 

BBC nije komentarisao tužbu, a prema nekim glasinama, Tramp navodno u to vreme nije želeo sastanak s Porošenkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading