"SNOSIĆETE POSLEDICE": Kina oštro pripretila Americi zbog vojnih sankcija

Autor: Agencije

Svet

21.09.2018

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je zatražila od SAD da ukinu sankcije njenoj vojsci povodom kupovine ruskih aviona i projektila ili će "snositi posledice".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

KInseski predsednik s vojskom

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang rekao je na redovnoj konferenciji za novinare da Peking upućuje snažan apel da sankcije budu povučene. SAD su saopštile da je Kina postupila protivno američkim sankcijama protiv Moskve, koje su uvedene zbog postupaka Rusije u Ukrajini i mešanja u američku politiku.

Kina je nedavno kupila deset ruskih borbenih aviona "suhoj su-35" i raketne sisteme "S-400". Peking se nije pridružio sankcijama koje su protiv Moskve uvele SAD i njihovi zapadni saveznici 2014. godine.

Na američku crnu listu zbog trgovanja sa ruskom državnom firmom za izvoz naoružanja "Rosoboroneksport" stavljeni su kinesko Odeljenje za razvoj opreme i njegov šef Li Šangfu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading