(FOTO) PUTIN JE HTEO DA ME UBIJE OTROVOM ZA MIŠEVE: Ludilo mozga, I STARLETA U ANTIRUSKOJ AKCIJI

Autor:

Svet

19.09.2018

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska manekenka Ana Šapiro (30), kojoj je u nedelju, kao i njenom mužu Aleksu Kingu (42), pozlilo dok su ručali u restoranu "Preco" u britanskom gradiću Solsberiju, tvrdi da je oboje tada pokušao da ih ubije ruski predsednik Vladimir Putin, i to otrovom za miševe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Te najnovije bizarne optužbe na račun šefa Kremlja došle su nakon višemesečne antiruske kampanje koja se širi iz Britanije s obzirom na to da je par Šapiro-King doživeo nezgodu nedaleko od mesta gde su 4. marta ove godine nervnim agensom novičokom otrovani bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

Iako je dokazano da manekenka poznata po poziranju bez odeće na Instagramu nije otrovana, teško stanje njenog supruga Aleksa ona je iskoristila za tvrdnje da joj se Putin sveti jer je 2008. napustila Rusiju i preselila se u Britaniju, gde se i udala.

Britanski tabloidi idu toliko daleko da o dvojici Rusa koje optužuju za trovanje Skripaljevih pišu i kako su oni gejevi

- Ja sam jela picu, a Aleks je naručio brancin, povrće i čeri paradajz. Oboje smo pili belo vino. Samo što smo završili obrok, njemu je pozlilo, pa je otišao do toaleta. Kada sam shvatila da ga nema dugo, otišla sam po njega i našla ga na podu hodnika. Izbijala mu je pena na usta, a onda je i meni pozlilo - ispričala je Šapirova, zbog čijeg se slučaja u nedelju ponovo podigla neviđena prašina u Solsberiju, te su delovi grada satima bili blokirani, a na teren su izašle ekipe za proveru eventualne kontaminacije nervnim agensima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anyone who says they don’t like windy days is obviously not a sailor. #sailing #racing ⛵️ ?

A post shared by Anna Webb ♡ (@missannawebb) on Jul 29, 2018 at 7:00am PDT

Ubrzo je, međutim, saopšteno kako je uzbuna povodom trovanja bila lažna, ali se King i dalje nalazi u teškom stanju. Zato je manekenka odlučila da u britanskim medijima nastavi kampanju protiv Rusije.

Krivična istraga o stradanju 15 ruskih aviona

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu o obaranju ruskog aviona iljušin il-20 iznad Sredozemnog mora, pri čemu je poginulo 15 vrsnih vojnih stručnjaka.

Podsetimo, letelica je srušena u ponedeljak uveče u pokrajini Latakija u Siriji nakon što su četiri izraelska aviona F-16 bombarodvala ciljeve sirijske armije na tom prostoru i tako isprovocirala njihov PVO S-200 sistem. Kada je iz njega ispaljena raketa, pogođen je iljušin, zbog čega je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu za tragediju optužio Izrael.

- Često sam kritikovala Putina i sigurna sam da su njegove službe imale razloga da me se reše. Napustila sam London jer se nisam osećala bezbednom, ali sada mi ni u Solsberiju nije bolje - navela je Šapirova, koja je 1988. rođena u ruskom gradu Nižnji Novgorod, ali je 2006, uprkos protivljenju svojih roditelja, odlučila da postane državljanka Izraela, a zatim se preselila u Britaniju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New shot by @jdanwar

A post shared by Anna Webb ♡ (@missannawebb) on Jul 27, 2017 at 3:11am PDT

Njen otac je, inače, služio u ruskoj armiji, ali ona sama slučaj navodnog trovanja nije povezala sa svojom porodicom.

Zanimljivo je da su britanski mediji objavljivali i napise o ruskoj umešanosti u trovanje Skripaljevih, pri čemu su glavni akteri svih tekstova i daje Aleksander Petrov i Ruslan Boširov.

Njih dvojicu je zvanični London, predvođen premijerkom Terezom Mej, etiketirao kao ruske agente koji su pokušali da ubiju Skripaljeve u martu. Oni su negirali te optužbe, ali su i dalje nastavljeni da bivaju povezivani sa špijunskim aktivnostima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soaking in the sun. #swimwearfashion

A post shared by Anna Webb ♡ (@missannawebb) on May 8, 2018 at 6:24am PDT

U najnovijim tvrdnjama oni su navodno tokom svog proputovanja Evropom prikupljali podatke o švajcarskoj laboratoriji hemijskog oružja koja je radila na analizi novičoka korišćenog za trovanje Skripaljevih, ali i na slučajevima upotrebe hemijskog oružja u Siriji.

S tim u vezi su švajcarske novine Tages Ancajger i holandski list NRC objavili kako su Petrov i Boširov uhapšeni u Holandiji ranije ove godine, ali da su ubrzo pušteni zbog nedostatka dokaza. Britanski tabloidi otišli su toliko daleko da su objavili kako su dvojica Rusa najverovatnije gejevi jer su u martu u hotelu u Londonu spavali u istom krevetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Putin podržao Orbana u ratu s EU: Migrantima se daje previše novca

Vladimir Putin prvi je strani lider koji je ugostio mađarskog premijera Viktora Orbana nakon što je prošle nedelje Evropski parlament odlučio da kazni šefa vlade u Budimpešti zbog njegovih antimigrantskih stavova. Putin je, pritom, pružio podršku mađarskom partneru po tom pitanju, istakavši da je EU sama kriva zbog problema sa migrantima.

- Ako se migracija ohrabri previsokim socijalnim davanjima, zašto bi onda svi ti ljudi odustali od toga da dolaze u Evropu? - zapitao je sugestivno Putin, a zatim naglasio kako svi stranci koji dolaze na tlo Ruske Federacije bivaju lako integrisani, pre svega zbog preduslova da nauče ruski jezik.

Putin i Orban su se sastali sedam puta za četiri godine, a premijer Mađarske je prvi strani lider koji je u Budimpešti primio šefa Kremlja nakon što se 2014. protiv njega okrenuo ceo svet jer se poluostrvo Krim otcepilo od Ukrajine i pripojilo Rusiji. Mediji, takođe, navode da je Mađarska ključni Putinov partner za izvoz ruskog gasa u centralnu Evropu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading