TRAMP O PARADI U SEVERNOJ KOREJI: Hvala predsedniku Kimu, pozitivna poruka

Autor: Tanjug

Svet

09.09.2018

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da je Severna Koreja poslala "veliku i veoma pozitivnu" poruku time što nije prikazala nijednu od svojih interkontinentalnih balističkih raketa na vojnoj paradi održanoj povodom 70. godišnjice od svog osnivanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Donald Tramp

- Hvala predsedniku Kimu - naveo je Tramp na Tviteru misleći na severnokorejskog lidera Kim Džong-una. 

Bi-Bi-Si je prethodno preneo da su pojedini analitičari uoči parade predviđali da će severnokorejski vođa ublažiti ton kada je u pitanju pokazivanje vojnog arsenala, nakon samita s predsednikom SAD Donaldom Trampom.


- Tema je bila mir i ekonomski razvoj. Stručnjaci veruju da je Severna Koreja isključila prikazivanje nuklearnih raketa kako bi pokazala predsedniku Trampu svoju posvećenost denuklearizaciji - istakao je Tramp. 

On je dodao da će, zajedno sa Kimom, "dokazati da svi greše".

- Nema ničeg poput dobrog dijaloga dve osobe, koje su naklonjene jedna drugoj! Mnogo bolje nego pre nego što sam stupio na dužnost - ocenio je Tramp. 

Si-En-En je preneo da su desetine vojnih vozila i vojnici paradirali u centru prestonice Pjongjanga pred masom ljudi koja ih je pozdravljala, a Kim je paradu posmatrao sa balkona na kojem su mu društvo pravili visoki zvaničnici. Među njima je bio i Li Džanšu, specijalni izaslanik kineskog predsednika Si Ðinpinga, s kojim je Kim zajedno podigao ruke uvis na kraju parade.

AP navodi da je Severna Koreja na paradi prikazala neke od najnovijih tenkova koje vojska te zemlje poseduje, ali da je skoro polovina događaja bila posvećena naporima za izgradnju severnokorejske privrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading