PENTAGON ODBACIO PONUDU RUSIJE: Ne želimo saradnju protiv terorista

Autor: Tanjug

Svet

08.09.2018

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sjedinjene Američke Države su spremne da predlože svoj plan za borbu protiv terorista u Idlibu, ali nisu voljne da u vezi sa tim pitanjem sarađuju s Rusijom", izjavio je u subotu predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general Džozef Danford.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Američki vojnici smatraju da postoji efikasniji način vođenja antiterorističkih operacija od obične velike operacije u Idlibu. Predsednik Danford kaže da Sjedinjene Američke Države ne govore o saradnji nego o korišćenju američkih snaga i sredstava za pronalaženje terorista - čak i u gradskoj sredini - i o njihovom uništavanju s minimalnim gubicima među civilima - navela je pres-služba Pentagona.

Danford je naveo da nije razgovarao sa svojim ruskim kolegom, generalom armije Valerijem Gerasimovom, otkad je počela kriza u Idlibu i da zasad ne planira da razgovara s njim.

Pentagon je, takođe, saopštio da je oko 20.000 do 30.000 terorista ušlo u Idlib da bi se „sakrilo među stotinama hiljada ljudi" koji su pobegli od nasilja u drugim oblastima Sirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading