Ovoj zemlji sledeće nedelje preti KIŠNA BOMBA!

Autor: blic.rs

Svet

22.08.2018

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledećeg vikenda delove Australije zahvatiće obilne padavine tako da će za samo dva dana pasti onoliko kiše koliko obično padne za mesec dana. U Novom Južnom Velsu provala oblaka očekuje se od petka kako se polje niskog pritiska bude kretalo kroz Australiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Sidneju se do petka očekuje oko 50 mm kiše, a vlažno vreme će se zadržati tokom celog vikenda. U Sidneju je u avgustu palo svega 1,4 mm kiše, a u prosečna mesečna količina padavina je 55 mm.

Kiša će uslediti posle zahlađenja na istočnoj obali Australije, a temperatura u severnim delovima Novog Južnog Velsa pašće na minus 2,2 stepena Celzijusa.

Provala oblaka se takođe očekuje u Tasmaniji i južnim delovima Viktorije, ali će kiša uglavnom zaobići Melburn. Prestonica Viktorije ostaće suva, ali će temperature i dalje biti niske.

Prema rečima meteorologa Roba Šarpa, sistem će uzrokovati "široko kišno područje".

- Front se kreće perko južnih delova Zapadne Australije, a kada se on premesti u Južnu Australiju, polje niskog prtiska će se pomeriti ka severu i na područja u unutrašnjosti - rekao je on.

Ovaj front će pratiti grmljavina, a kiša će se pojačati čim sistem stigne na istočnu obalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading