BIO NA SVADBI, IZDOMINIRAO I OTIŠAO! Evo kako se Putin proveo kod Knajselove

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.08.2018

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel (53) udala se danas u mestu Sulctal, na jugu Štajerske, za dugogodišnjeg partnera, biznismena Volfganga Majlingera (54), a svadba je privukla veliku pažnju svetske javnosti zbog prisustva predsednika Rusije Vladimira Putina, čiji dolazak je uzburkao ne samo austrijsku, već i evropsku političku scenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ples Putina i austrijske ministarke

Putin, koji večeras ima sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u dvorcu Mezeberg u Berlinu, zadržao se svega dva sata u Austriji, da bi prisustvovao svadbi, na koju ga je pozvala Knajselova prilikom posete Moskvi.

Na aerodrom u Grac posle 12 časova sletela su dva aviona ruske države - u jednom su bili članovi hora Kozaka, koje je Putin doveo kao poklon šefici austrijske diplomatije, a u drugom šef ruske države.

Na svadbu u mesto Sulctal, na jugu pokrajine Štajerska, Putin je doputovao iz Graca u konvoju automobila, u svom vozilu koje ispunjava najviše standarde obezbeđenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jake mere bezbednosti oko Putina u Austriji

Putin je ministarki Knajsel predao buket cveća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli i iste boje kao buket koji je i nosila na večanju.

Nakon nastupa hora Kozaka Putin se oprostio od mladenaca i otputovao ka aerodromu Grac, odakle ide dalje u Nemačku, gde će večeras, u 18 časova imati sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Pred polazak iz Sulctala Putin se potpisao na kabriolet VW, kojim će mladenci otputovati na medeni mesec.

 

 

Na pozive novinara da im se obrati Putin, koji je delovao veoma opušteno, je na nemačkom jeziku poručio "Do viđenja".

Putina je, ispred restorana "Čepe", u kojem je održano venčanje, ispratio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, zajedno s mladencima.

Predsednik Rusije potvrdio je svoj dolazak još 19. jula, ali je javnost s tim bila upoznata tek pre par dana.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije isticalo je najpre u više navrata da se radi o privatnoj poseti, iako će, najverovatnije, na marginama svadbe doći do kratkog radnog razgovora austrijskih zvaničnika sa visokim ruskim gostom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dolazak Putina na svadbu izazvao je oštre kritike pojedinih političkih predstavnika u Evropskom parlamentu, iz redova austrijske opozicije, a posebno Ukrajine.

Kritike su stigle i iz Ukrajine, gde je predsedavajući spoljnopolitičkog odbora parlamenta Hana Hopko na tviteru napisala da Austrija "od danas ne može biti više posrednik u Ukrajini".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading