RUSIJA UPOZORAVA SAD: Najnovije sankcije će ugroziti pregovore sa Severnom Korejom

Autor: Tanjug

Svet

16.08.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je upozorila da su najnovije sankcije SAD protiv ruske kompanije, optužene da je prekršila međunarodne restrikcije prema Severnoj Koreji, destruktivne i beskorisne i da mogu ugroziti razgovore o denuklearizaciji sa Pjongjangom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Američko Ministarstvo finansija uvelo je u sredu sankcije za tri kompanije iz Rusije, Kine i Singapura zbog optužbi da su pomogle Severnoj Koreji da izbegne međunarodne sankcije.

Kako je navedeno, ruska firma Profinet i njen direktor najmanje šest puta su obezbedili lučke usluge severnokorejskim brodovima koji su prevozili naftu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da bi taj potez SAD mogao da podrije napredak u razgovorima o severnokorejskim nuklearnim i raketnim programima.


Dodaje se da su SAD uvele sankcije u tretnuku kada su potrebni udruženi napori međunarodne zajednice, te da su američke sankcije “destruktivne” i “beskorisne”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading