(VIDEO) U Parizu postavljeni EKOLOŠKI PISOARI?!

Autor: rs.n1info.com

Svet

17.08.2018

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradske vlasti Pariza postavile su četiri ekološka pisoara na ulicama čiji će sadržaj biti iskorišćen kao đubrivo za biljke, preneli su francuski mediji. Radio Evropa 1 preneo je da su pisoari crvene boje sa žardinjerama kako bi se neutralisali neprijatni mirisi, postavljeni kao eksperimentalni projekat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sakupljeni urin iz tog muškog toaleta će biti recikliran tako što će ga stručnjaci mešati sa slamom i kasnije pretvarati u đubrivo namenjeno za bolji rast biljaka, rekao je Loran Lebo, naučnik iz Nanta koji je incijator projetka. 

Ulični ekološki pisoari izazivaju radoznalost turista, ali su mnogi Parižani kritikovali projekat smatrajući da nema dovoljno privatnosti, jer nema kabine tako da svako može da zastane i gleda prolaznika koji koristi pisoar. 



Na društvenim mrežama su se pojavili razni komentari od onih koji su šaljivi, do onih koji smatraju da je opet u pitanju neka "glupost pariskih vlasti". 

Gradske vlasti navele su da su izabrana mesta privremena i da su otvoreni za sugestije da pisoari budu u zaklonjenijim mestima s više cveća, pošto se za sada nalaze nasred nekih prometnih ulica i mesta. 

Pisoari su postavljeni u blizini jedne od pariskih prometnih železnička stanica kao i na poznatom trgu Kliši gde se nalaze brojne prodavnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading