MERKELOVA: Neće biti promena granica na Balkanu

Autor: Tanjug

Svet

13.08.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Berlinu da na Balkanu neće biti promena granica i da to "izgleda svaki put mora da se ponavlja".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemačka kancelarka Angela Merkel

Nemačka kancelarka to je izjavila posle sastanka s predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Merkel je na zajedničkoj konferenciji za medije navela da sve zemlje Zapadnog Balkana i dalje imaju perspektivu članstva u EU i ukazala na značaj saradnje među zemljama tog regiona, prenosi regionalna televizija N1. 

- Ukupno gledajući, saradnja na Zapadnom Balkanu se poboljšala. Ohrabrujemo lidere zemalja regiona da što bliže sarađuju. Razgovarali smo i o migrantskoj krizi, uradićemo sve da pomognemo BiH u rešavanju tog problema i zahvaljujemo se na humanom tretiranju migranata - kazala je nemačka kancelarka. 

Ona je dodala da bi znatan ekonomski razvoj BiH doveo da smanjenja odlaska mladih iz zemlje i da Nemačka tu ima veliku ulogu kako jedan od najznačajnijih partnera BiH. 

- Mi smo vladu (Savet ministara BiH) i pojedine odgovorne osobe ohrabrili da požure sa odgovorima na Upitnik. Što se tiče izbornog zakona, važan je kompromis svih strana. Još je veći značaj izmena krivičnog zakona i tu imamo pravnu prazninu. Mora se ojačati borba protiv korupcije, kriminala i terorizma - dodala je Merkel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading