PUTIN ZABRANIO PRISTUP STRANIM VOJNIM SNAGAMA!

Autor:

Svet

12.08.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, koji učestvuje na samitu pet zemalja koje izlaze na Kaspijsko more, stavio je potpis na dugo pripremanu odluku da se te države jače povežu i zabrane ulazak stranom vojnom faktoru u kaspijski basen. Na samitu koji je juče održan u kazahstanskom gradu Aktauu, a na kojem, osim Rusije, učestvuju i Kazahstan, Turkmenistan, Azerbejdžan i Iran, Putin je izjavio da konvencija oko koje su pregovori trajali skoro 20 godina ima epohalan značaj i da će njome biti zabranjeno vanregionalnim vojnim snagama da imaju pristup Kaspijskom moru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Važno je da konvencija jasno reguliše pitanja razgraničenja, da garantuje korišćenje Kaspijskog mora isključivo u mirnodopske svrhe i zabranjuje prisustvo oružanih snaga vanregionalnih država - izjavio je ruski lider.

Putin je dodao i da je Rusija predložila da se "kaspijska petorka" koncentriše na saradnju i najavio osnivanje kaspijskog ekonomskog foruma i izgradnju dubokovodne luke u tom području do 2025. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading