ANGELA, GDE SI?! Nemački mediji spekulišu gde je nestala kancelarka

Autor: Tanjug

Svet

02.08.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde se nalazi kancelarka Angela Merkel pitanje je kojim se bave nemački mediji i javnost ovih dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

To da nemačka kancelarka ide na odmor tokom leta nije ništa novo, ali je novo da ne provodi slobodne dane sa suprugom Joahimom Sauerom u Južnom Tirolu, uz prisustvo medija. Umesto toga ona je, prema pisanju medija, jednostavno nestala.

Naime, Sauer provodi svoj odmor sa sinom iz prvog braka u hotelu, u kojem je uobičajeno sa Merkelovom.

To je dalo povod dnevniku "Bild" da spekuliše o razlozima razdvojenog odmora.

Bild se pita gde je Merkelova, da li je sama na nekom mestu ili kod majke u Ukermarku, možda na nekoj klinici ili u tajnoj misiji, a tu je još i spekulacija da ima bračne probleme.

List ujedno javno postavlja pitanje da li kancelarka ima pravo da jednostavno tako "nestane".

Drugi mediji imaju razumevanje za nestanak kancelarke i, kao na primer "Zidvest prese", pišu da umirujući deluje podatak da ovog leta i šefica vlade može, barem nakratko, da se povuče iz javnosti.

Njeno poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je 25. jula na "Vagner festivalu" u Bajrotu, a sledeći termin koji podrazumeva njene obaveze je 20. avgust, prenosi Tanjug.

Dnevnik Minhner Merkur navodi da je Merkelova viđena u Minhenu u utorak prilikom na predstavi u Operi, i to ne u zasebnoj loži, već među ostalim posetiocima.

Inače, Merkelova je na letnjoj konferenciji za štampu najavila da će otići nekoliko dana na odmor i da planira da se ispava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading