PORODICE OPTUŽILE VLAST I VATROGASCE ZA ŽRTVE POŽARA U GRČKOJ: Verujemo da će biti osuđeni!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.08.2018

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođaci supružnika koji su stradali u šumskom požaru nedaleko od Atine prošle nedelje tužili su grčke vlasti, vatrogasce i policiju zbog njihove smrti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vatrogasci ni krivi ni dužni odgovaraće za požare

Advokat kaže da je potez porodice opravdan i da neko za smrt supružnika mora da odgovara.

Vlasti mogu odgovarati po krivičnim prijavama za nehotično ubistvo, telesne povrede i izloženost koja dovodi do smrti, zbog požara ili onoga što se naziva "biblijskom katastrofom", navedeno je u tekstu tužbe u koju je Rojters imao uvid.

- Verujem da će oni koji su odgovorni da zaštite ljude, za gašenje požara i sprovođenje mera predostrožnosti biti osuđeni - rekao je Rojetrsu advokat rođaka Antonis Fousas.

Učitelj Vasilis Kacargiris (70) bio je zarobljen u garaži, a njegova supruga i porodični prijatelji iz SAD pokušavali su da dođu do najbliže plaže.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Atina u plamenu

Njegova supruga se vratila da pokuša da spase njega i njihovu 73-godišnju komšinicu Mariju Pagomenou, ali nije u tome uspela.

U tužbi je navedeno da su dva dana pre nesreće proslavljali udaju kćerke i da im niko iz vlasti ni pre, ali ni za vreme požara, nije rekao kako da se ponašaju niti kako da pobegnu na sigurno mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading