BELA KUĆA: NE RAZMATRAMO PODRŠKU PUTINOVOM REFERENDUMU U UKRAJINI

Autor: Tanjug

Svet

20.07.2018

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća je objavila danas da ne razmatra da podrži "takozvani referendum" u istočnom delu Ukrajine koji je podržao predsednik Rusije Vladimir Putin, a nakon sastanka koji je u Helsinkiju imao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, prenosi AP.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je ranije danas da su Putin i Tramp razgovarali o mogućem referendumu na istoku Ukrajine tokom samita u prestonici Finske.

- O tom pitanju (referendumu) je razgovarano - rekao je Antonov i naveo da je Putin izneo konkretne predloge Trampu o rešavanju četvorogodišnjeg ukrajinskog sukoba, tokom koga je život izgubilo više od 10.000 ljudi.

Tramp je na Tviteru napisao da je sa Putinom razgovarao o Ukrajini, ali nije pomenuo refrendum, niti je otkrio detalje razgovora.

AP prenosi da je portparol Trampovog Saveta za nacionalnu bezbednost Geret Markiz izjavio da sporazumi između ruske i ukrajinske vlade o rešenju sukoba u Donbasu "ne uključuju bilo kakvu opciju referenduma".

Markiz je dodao da napori na organizovanju "takozvanog referenduma" ne bi imali "bilo kakav legitimitet".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading