SPREMA SE ZLO: Tramp odbio Putinov predlog iz Helsinkija!

Autor: Republika

Svet

19.07.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp je odbio predlog Vladimira Putina da ruski istražitelji saslušaju Amerikance koji su optuženi za kršenje zakona u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

U saopštenju Bele kuće navodi se da očekuju da 12 Rusa optuženih za navodno mešanje u izbore u SAD dođu u Ameriku.

- To je bio iskren predlog predsednika Putina, ali predsednik Tramp se sa predlogom ne slaže. Nadamo se da će predsednik Putin dozvoliti da 12 identifikovanih Rusa dođe u SAD kako bi dokazali krivicu ili nevinost - rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Vladimir Putin

Na spisku onih koje traži ruska policija su ambasador SAD u zemlji Majkl Makfol i finansijer Bil Brauder, saopštilo je Državno tužilaštvo Rusije.

Tokom sastanka u Helsinkiju, ruski predsednik je rekao da će Moskva razmotriti mogućnost da dozvoli predstavnicima američkog ministarstva pravde da ispitaju ruske državljane koji su optuženi za mešanje u izbore u SAD, piše sputnik.rs.

Ipak, Putin je napomenuo da bi do takve saradnje moglo doći samo u slučaju da Vašington dâ zeleno svetlo da Moskva sasluša američke državljane, koji su optuženi za kršenje zakona u Rusiji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading