Iz poštovanja prema Trampu, Putin kasnio "samo" jedan sat! EVO KO GA JE NAJDUŽE ČEKAO!

Autor: Tanjug

Svet

16.07.2018

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin kasnio je na sastanke sa brojnim svetskim liderima uključujući i današnji susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Helsinkiju koji ga je čekao 55 minuta. Izveštači iz Kremlja redovno čekaju po nekoliko sati, jer susreti retko počinju na vreme. Njegovo kašnjenje varira od lidera da lidera, i samo sat čekanja je znak poštovanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ipak, kako se navodi, ubedljivo najduže ga je čekala nemačka kancelarka Angela Merkel koja je 2014. godine provela četiri sata i 15 minuta u iščekivanju ruskog kolege, a razlog toga bio je taj što se Putin zadržao u Srbiji, gde je prisustvovao vojnoj paradi.

Sledeći "rekorder" po čekanju Putina jeste nekadašnji ukrajinski premijer Viktor Janukovič koji je 2012. gledajući na sat proveo četiri sata, a za njim je i bivša ukrajnska premijerka Julija Timošenko koja je 2009. tri sata provela čekajući ruskog lidera.

 

 


Isto toliko čekao ga je i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, te japanski premijer Šinzo Abe.

Pre tri godine, čitava sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kasnila je sat vremena i 20 minuta čekajući Putina da se pojavi.

Oko sat vremena čekali su ga papa Franja i indijski premijer Narendra Modi, Barak Obama 40 minuta, a najbolje je prošla britanska kraljica Elizabeta II koja je morala da se strpi svega 14 minuta, mada je, imajući u vidu kraljevski protokol, i to smatrano za nedopustivo, navodi "Blic".

Putin je kasnio i na početku svog mandata. Na sastanak sa engleskom kraljicom 2003. godine kasnio je 14 minuta, a godinu dana ranije, roditelji dece poginulih u avionskoj nesreći, su ga na groblju čekali dva sata.

Putin je 2012. tri sata kasnio na sastanak sa tadašnjim državnim sekretarom SAD Džonom Kerijom u Moskvi, ostavljajući američkog državnog sekretara da šeta na Crvenom trgu i igra se s palčevima, pre nego što je dobio zeleno svetlo iz Kremlja. 

Nije zabeleženo da je neki lider jednostavno odustao pre nego što se video sa ruskim predsednikom.

Imajući u vidu da ruski predsednik ne kasni ni minut na konferencije za štampu i televizijke duele, čime dokazuje da je i te kako sposoban da se pojavi na vreme, nameće se pretpostavka da je njegovo kašnjenje na sastanke namerno, te da za cilj ima stvaranje psihološkog efekta nad sagovornikom.

Ipak, Putinova bivša supruga Ljudmila potrdila je da je on kasnio mnogo ranije pre nego što je postao predsednik države.

 

 

- Ja nikada nisam zakasnila, ali Vladimiru je to bila navika. Sat i po vremena je bilo uobičajeno kašnjenje. Sećam se da sam ga jednom prilikom čekala u metrou. Prvih 15 minuta kašnjenja su u redu, pola sata i nekako. Ali kada je prošlo sat vremena, a njega još uvek nije bilo, tada sam počela da plačem - rekla je Ljudmila Putin.

Ono što je najzanimljivije u celoj priči je to što se niko, pored tolikih kritika na racun kašnjenja, nije usudio da ode pre sastanka sa Vladimirom Putinom. To možda i objašnjava njegovo ponašanje, jer on zna da ma koliko kasnio na sastanak sa bilo kim, taj neko će ga uvek čekati, zaključuje se u tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading